June 17, 2024

geschikt voor gebruik in sauna’s

De saunaruimte zelf kan een omgebouwde kast zijn, een afgesloten schuur of zelfs een vrijstaande constructie in de tuin. De grootte van de ruimte bepaalt hoeveel mensen er tegelijkertijd gebruik van kunnen maken. Zodra de ruimte is vrijgemaakt, is het tijd om de muren te bouwen. Gebruik een houten stijl en planken van 2 bij 4 om het muurframe te bouwen en voeg vervolgens multiplexplaten aan beide zijden toe. Voordat u de planken installeert, moet u ze schuren en primen. Dit helpt het multiplex te beschermen tegen vocht en hitte.

Nadat de planken zijn geïnstalleerd, is het tijd om de infraroodpanelen te installeren. Het kiezen van het juiste type saunapanelen zal bepalen hoe comfortabel uw sauna zal zijn en hoe effectief deze zal zijn in het ontgiften van uw lichaam. Over het algemeen zijn de beste panelen op basis van keramiek en koolstof en produceren ze ver-infraroodverwarming. Keramiek staat bekend om zijn duurzaamheid en het vermogen om hoge temperaturen te weerstaan. Op koolstof gebaseerde saunapanelen hebben als bijkomend voordeel dat ze minder elektromagnetische velden (EMV’s) uitstralen dan andere materialen.

infraroodpanelen

Infrarood verwarming met infraroodpanelen is een slimme manier van verwarmen. Een infraroodpaneel is eenvoudig te installeren en snel warm. Deze manier van verwarmen is geschikt voor zowel hoofd verwarming als bij verwarming. Omdat onze infraroodpanelen werken op stroom bespaar jij direct flink op je verbruikskosten voor verwarming en ben je klaar voor een groene toekomst.

Infraroodsaunapanelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en wattages, zodat u uw sauna kunt aanpassen aan uw kamer. Je kunt ze ook kopen als onderdeel van een saunapakket dat de panelen, een digitale controller en een saunalamp bevat. Houd bij het selecteren van een infraroodpaneel rekening met het wattage per vierkante meter en het temperatuurbereik. Een goede richtlijn is om voor elke kubieke meter ruimte een paneel te kiezen met minimaal 15 watt.

Infraroodsaunapanelen geschikt voor gebruik in sauna’s

Een infraroodsaunapaneel van hoge kwaliteit biedt nabije, midden- en ver-infraroodgolflengten. Nabij- en midden-infrarode golflengten dringen diep door in de weefsels, verwarmen deze en verhogen de bloedsomloop. Dit resulteert in een dieper zweet, waardoor u kunt ontgiften en opgebouwde gifstoffen uit uw lichaam kunt verwijderen.

De langere golflengte van ver-infrarood verwarmt het vetweefsel, dat veel gifstoffen bevat die zijn opgeslagen in vetcellen. Dit bereikt het cellulaire niveau en breekt de vetcellen af, waardoor de gifstoffen vrijkomen in de drie belangrijkste eliminatiesystemen van het lichaam: plassen, ontlasting en uitademing. Dit komt bovenop het feit dat de gifstoffen via de huid, het grootste orgaan van het lichaam, worden geëlimineerd.

Het is belangrijk om voor, tijdens en na uw saunasessie te hydrateren om verloren vocht aan te vullen. Het wordt aanbevolen om te beginnen met kortere saunasessies en deze geleidelijk te verlengen naarmate uw lichaam zich aanpast. Om de voordelen van uw sauna te maximaliseren, is het essentieel om deze regelmatig te gebruiken en de richtlijnen van de fabrikant te volgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *